מוסיקה – שיעורי נגינה
אנו משלבים בין צרכים ויכולות אינדיבידואליות ובין פעולות קבוצתיות. הנגינה האינדיבידואלית מטפחת את יכולת הביטויי האישי, ופונה לחיי הרגש. הפעילות הקבוצתית תורמת למוטיבציה, לפיתוח רגישות והתחשבות אחד בשני וגם לתחושה חזקה של ביחד.
בתחום המוסיקה קיימת נגינה על פסנתר – כאשר הדגש הוא על לימוד יצירות קלאסיות פשוטות ומורכבות – קריאת תווים, נגינה לבד וביחד (4 ידיים) . תמיד נשאף לאתגר אותם ואת עצמנו עם יצירות חדשות מורכבות יותר.
קיים גם הרכב של מוסיקת ג'אז, כאשר שם הדגש הוא על יכולת אלתור, ותקשורת בין המבצעים תוך שילוב של מספר כלים (פסנתר, תופים, גיטרה באס) ווקאליות.
תחם השירה מורכב משיעורי שירה לבד או ביחד של מספר קולות בליווי נגינה על פסנתר ואו כלים נוספים.
בתחם התנועה והדרמה אשר לעיתים משולב עם שיעורי נגינה– באה לידי ביטוי שילוב יכולות הנגינה, השירה, הדקלום והתנועה. החשיבות מבחינתנו היא על התהליך הארוך המתמשך והמחייב של ההכנות והחזרות לקראת המופעים השונים. בתהליך החשוב הזה, חווים התושבים והמורים האחד את השני בדרכים וביכולות עצמיות שלא הכירו קודם לגבי עצמם ולגבי עמיתיהם. יחד הם חווים את החג או ואת האירוע נקי מרעשים (חשופים לטקסטים, למילים של השירים, לתכנים השונים) לאורך זמן ולא רק ביום החג עצמו. החג עצמו מלווה לרוב ברעש והמולה – כמו ארוחה ואורחים,. זה אכן מבורך אבל מביא איכויות אחרות, בחזרות – הדגש הוא ביכולתם של התושבים להיות מרוכזים, להתאים את עצמם לתנועות ולקצב של האחרים ושל המוסיקה, ובמיוחד הרגשת השותפות והביחד כאשר מגיעים לכלל הופעה בפני קהל.
הנגינה, השירה והדרמה – משמשות את הכפר באירועים פנימיים כמו חגים, טכסים ובהופעות מחוץ לכפר.
כל אלה- תורמים להרגשת השייכות ולבניית חיי קהילה בכפר.